Miniatures!?

apakah miniatures? miniatures ni salah satu art yg sememangnya memerlukn daya kesabaran yg tinggi, ketekunan dan tgn yg stabil. miniatures unik kerna ianya suatu pembuatan yg amat detail kerna saiznya. arca miniatures unik!!

miniatures terbahagi kepada beberapa bahagian, ianya bkn hanya fokus pada arca tp ada juga yg menggunakn kertas tebal utk mereka bentuk sesuatu model seperti rumah. miniatures juga ada pada lukisan. lebih kepada ketepatan sesuatu lukisan dan saiz juga.

masih terpinga2 apakah miniatures? jom2.. antara miniatures art

-------------------------------------------------------------------------------------
Thomas Doyle’s



utk pengetahuan pembaca, tanpa tgn yg stabil pn bole menghasilkn miniatures. dgn bantuan computer! tilt-shift photography is what they call it. mmg setiap miniatures kelihatan realistik tp ianya lgsg bkn miniatures. processnya mudah dgn hanya menggunakn photoshop utk mewujudkn satu shallow depth field dan menaikkn tone color.


8 comments:

  1. sepang ko mmg pelik..:P
    hahaha..sme ko study

    ReplyDelete
  2. art lovers..really huh???heheh..gud la..

    ReplyDelete
  3. pqa: uit.. aku study mne yg aku berkenan je, xkesah la klu aku amek engineering pn kn ='P

    arien: ya ya. art lovers. thnks

    khairil: hehe gamba miniatures mmg smart. xtgk lg klau bebtul de depan mata =D

    ReplyDelete
  4. seriously i'm amaze.. hoho cool lah!

    ReplyDelete
  5. Woww...kagum. they must be so patient nak siapkan tu kan. kalau saya lah dah lama give up =P

    Anyway, nice blog .
    =)

    ReplyDelete