Khas utk Gadis² yang SEBELUM ini Sentiasa Menjadi No.1 kepada Si ‘DIA’ [part 2]

ini adalah untuk gadis² yang berpegang pada sesuatu yang tidak pernah ada untuk memulakan.

kepada gadis² yang tidak rela menangis pada kawan² hanya kerana betapa bodohnya kamu rasakan.

kamu juga yang memegang semuanya dalam ketika sesuatu datang, ianya hancur berkeping-keping lagi.

ini adalah untuk gadis² yang juga sanggup bertahan bahkan rela tidak mengatakan kepada ibu apa yang sedang berlaku, hanya kerana takut kepada ayat yg bakal keluar dari mulut si ibu "kan ibu dh bagitau sebelum ni."

gadis2 ini juga yang akan KATAKAN bahawa mereka telah melakukan kesalahan kerana pernah membiarkan si DIA ke dalam hati kamu, tempat tidur kamu, dan impian kamu.

kamu tahu.. kamu tahu yang kamu berhak mendapat seseorang yang lebih baik, bahawa kamu berhak mendapat seorang lelaki yang akan menelefon ketika dia akan ke mana, yang akan datang berjumpa kamu ketika si DIA mempunyai kesempatan, dan juga yang akan benar² peduli tentang kamu. kamu hanya inginkan seseorang yang kamu cintai seperti itu.

ini untuk gadis² yang AKHIRNYA menyedari bahawa si DIA tidak pernah berfikir pun apa² tentang kamu.

ini adalah untuk waktu yang si DIA ambil, semata² untuk mematah hati kamu... lagi.

ini adalah untuk hari² yang dihabiskan berusaha menahan air mata, dan air mata yang berubah menjadi kemarahan, kemudian kekecewaan.

berikut ini bagi kamu, gadis² yang akhirnya menyedari bahawa kamu layak mendapat yang lebih baik.

ini adalah untuk kamu, gadis² yang bingung pada hari² yang mendatang, saat kamu kehilangan si DIA, dan kamu sebagai si gadis hanya mahu tidak lebih daripada mendengar suara si DIA, atau ingin merasakan dipeluk olehNYA.

tetapkan kekuatan pada diri, dan sentiasa ingat bahawa hubungan adalah seperti pecahan kaca, kadang-kadang lebih baik kamu meninggalkannya sendirian daripada berusaha untuk menempatkan semula bahagian-bahagian bersama-sama dan akhirnya terluka lagi.

ingat setiap kali kamu menangis, dan berapa lama waktu yang kamu akan ambil utk melihat kepada jejaka² lain yang seperti berperangai seperti si DIA.

ketika lagu kegemaranMu diputarkan di radio. ketika hari itu si DIA menyedari kesalahan yang dibuatnya dan ketika itu jugalah si DIA cuba menelefonMu, silalah padamkan telefon. ketika si DIA cuba datang ke rumah kamu, jangan membuka pintu.

fikirkan semua janji yang tidak dikotakan, dan semua dusta, dan air mata, saat yang sia² dan sanggup berjaga sepanjang malam hanya kerana bertanya-tanya di manakah si DIA menghilang.

fikirkan tentang bagaimana hati anda pada suatu ketika dahulu melompat keriangan ketika si DIA menelefon biarpun di tengah malam, dan bagaimana sebaknya dada kamu ketika kamu melihat keliling yang kamu sangkakan beliau tetapi bukan, dan menyedari bahawa sekali lagi, si DIA tidak menelefon ketika beliau berkata si DIA akan menelefonMu.

suatu hari nanti, kamu akan menemui seorang lelaki yang layak untuk semua air mata, tetapi lelaki tersebut tidak akan membuat kamu menangis.

it’s gonna hurt like hell. and ianya akan memerlukan waktu untuk sembuh, tetapi yang PASTInya adalah, ianya akan sembuh.

14 comments:

  1. ya, benar. Chentailah insan yang menchentai kamu duhai gadis, jangan menchentai insan yang hatinya bukan untuk kamu.

    Mengapa kamu sanggup simpan si duri dalam hati kamu sedangkan kamu berhak menyimpan sejambak kasih didalam hati itu?

    Fikirkan, renungkan, usah kau ratapi jika ianya berulang lagi wahai gadis.

    ReplyDelete
  2. huhu~
    aku suke glerr..
    ini la yg selalu aku dok pikir bila kwn2 aku yg pempuan dok heart broken gila2 mati sampai frust tak nak hidup sgt...
    nak ckp tp tak terluahhh!
    skali ko da ckp dahhh...
    nice one lalat!

    ReplyDelete
  3. like this entry so much..n the part 1 also..hehe..sangat sentap..haha..dan sgt memberangsangkan..base on experience org ke diri sendiri?hehe

    yes..it's really really really hurts like hell and even more worst than that i guess..but times will heals..to tat gurl, be strong n tetapkan hati..dont look back utk guys yg mcm tu..tak berbaloi-baloi okay.

    ReplyDelete
  4. myfr3ak: hee indahkn? :)

    mek: ayt ni ko bole tlg2 bg kwn ko tu baca. sruh dier baca sdri. ni bg pndgn seorg lelaki ok. so cm agk unique bile aku yg si lelaki boleh rse sgt2 pelik yg si gadis sggup gak tggu si DIA yg lgsg xfungsi apa2

    fadhlina: base on experience org lain dan try utk memberitahu pada si gadis supaya jgn sekali2 cuba utk melukakan hati sdri. sgt pedih, tp mne2 pedih pn.. still gak boleh di ubati. kn? :P

    ReplyDelete
  5. aku nk suggest kwn aku baca.
    hehehe.

    ReplyDelete
  6. been there, done that. i feel u. love this. kudos to u am!

    ReplyDelete
  7. saph: yups. i buat mmg khas utk org2 cm u. hihi

    ReplyDelete
  8. patah tumbuh hilang berganti...jangan kerana si dia, hidup merana

    ReplyDelete
  9. ad pun part 2 neh.. suka tol entry neh..
    secara tak lgsg leh memotivate diri sndiri..
    psstt.. t anin nk letak dlm blog anin yer.. but i will credited to ur blog.. :)

    ReplyDelete
  10. khairil: aah kn.. jgn kerana si DIA

    eye143: ooh just copy n paste :)

    ReplyDelete
  11. mau ambil artikel ini dan simpan. kamu buat atie menangis...thanks ya :)

    Khaizarien @ atie Blog

    ReplyDelete
  12. atie: oh really? hee sila kn.. xP

    ReplyDelete
  13. mane ko dpt ni? ke ko bwt sndr?

    ReplyDelete
  14. oh.. ni aku aritu buat, lgpn dh lme la. sje nk tuka penulisan. lgpn dh lme xde karya2 indah.. hihi

    ReplyDelete